Спецпрокурори се обявиха против въвличането на държавното обвинение в политически скандали. Според тях искането на оставката на Гешев е недопустимо. 

Вижте цялата позиция на прокуратурата:

Прокурорите и съдебните служители от Апелативна специализирана прокуратура изказваме своята подкрепа и уважение към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и съдебни служители, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения.

Изразяваме безпокойството си от опитите за намеса в работата на българската прокуратура поради нейните действия, насочени към спазването на върховенството на Закона. Споделяме призивите на Асоциацията на прокурорите в България, Камарата на следователите в България и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за отстояване на конституционно установения принцип за разделение и независимост на властите в Република България, за преустановяване на опитите за подчинение на съдебната власт, част от която е и българската прокуратура и поставянето й в ситуация на зависимост от политически субекти.

Възразяваме срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби, скандали и противоречия. Възмутени сме от квалифицирането на българските магистрати като мутри, което уронва престижа прокурорската институция, която през всичките години на своето съществуване е била, продължава да бъде и за напред ще бъде стожер на борбата с престъпността.

В тази връзка, недопустимо е да се иска оставката на Главния прокурор на Република България с цел да се попречи на българската прокуратура да изпълнява своите функции по правораздаване и да бъде въвлечена и намесена в политически скандали и манипулации.

Като съвестни и отговорни граждани на Република България призоваваме към спазване на българските закони, към уважение на институциите и спазване разделението на властите.