Обвинителният акт за корупция срещу бившия кмет на район „Северен” Ральо Ралев скоро ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд. Това съобщиха за  TrafficNews от Спецпрокуратурата.

„Разследването за корупционни действия в Район „Северен“, община Пловдив, е пред приключване и предстои внасяне на обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Към наказателна отговорност са привлечени кметът на Ральо Ралев“  и Иван Делевски”, съобщиха от обвинението.  Оттам казаха, че бившият кмет на района ще е обвинен по чл. 304 ал. 1, което  за облага на длъжностно лице и го грози до 6 години затвор. Заедно с Ралев в съучастие е обвинен и бизнесмена Иван Делевски, чието наказание може да стигне до 3 години лишаване от свобода.

От ареста на Ралев минаха вече 14 месеца. Той бе задържан на излизане от фитнеса на 30 май. Арестуваният кмет е наблюдаван от пет месеца за корупционни действия. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Районният кмет е задържал умишлено документите на бизнесменът, а последният се обърнал към свои близък, който от своя страна го е свързал директно с премиерът Бойко Борисов. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.

Самият Ралев е на свобода под гаранция, чиято сума плати 150 хил. лева.

За 14 месеца животът на Ралев се промени съществено. След като хвърли оставка като районен кмет, той работи в семейната каравана в район „Южен”, която предлага цаца и бира. Въпреки това луксозната му хасиенда, в която живее продължава да бъде с незаконен покрив превърнат в тераса.

Всичко по темата  в линковете:

Животът на Ральо Ралев: Денем продава бира и цаца в Кючука, вечер – джакузи сред японски вишниБившият районен кмет намери препитание, докато чака обвинението на спецпрокуратурата

 

Една година от ареста на Ральо Ралев: Без обвинение, без работа, но с хасиенда и джакузиБившият вече кмет на район „Северен” в Пловдив бе показно арестуван точно преди 12 месеца

Доведоха Ральо Ралев с белезници в "Северен": Не знам за какво съм задържан!

Игра на апартаменти: Ралев-старши живее в ипотекираното жилище на сина си, отстъпва му Royal Hill

Ральо Ралев плати гаранцията си, очакват завръщането му в кметството на "Северен"

Ральо Ралев продължава да се любува на хасиендата си с джакузита, макар и незаконна