Във връзка с получаването на пенсиите днес в Габрово е създадена специална организация така че да не се получава струпване на гишетата. Това каза пред БТВ кметът на града Таня Христова.

Към този момент в Габрово има потвърдени положителни проби на две пациентки. В момента състоянието им е стабилно, а в болницата, където са настанени е въведен карантинен режим, който остава в сила.

Междувременно в града са въведени редица мерки с цел ограничаване разпространението на заразата с COVID-19.

Има ли нови заразени с COVID-19 в България?Вижте какво съобщиха на извънредния брифинг тази сутрин

Учебните занятия са преустановени до второ нареждане. Същото важи и за техническия университет в града, както и за детските градини и яслите. Забранени са масовите прояви, кинопрожекциите и публичните събития, които предполагат събиране на много хора на едно място.

Полицията е в ежедневен координационен синхрон с контролните органи и Община Габрово.

„Още от вчера е създадена организация за дезинфекция. Тя вече се изпълнява във всички превозни средства. От вчера започна дезинфекция на всички обществени сгради – община, съд, библиотека, църкви, културни институции. Тази операция ще се осъществява ежедневно. Заедно с подкрепата на Гражданска защита от тази сутрин се дезинфекцират спирките. След спиране на валежите ще бъде извършена дезинфекция на уличната мрежа“, поясни градоначалникът Таня Христова.

Над 80 души са контактували със заразените с коронавирус в ПлевенДвамата болни са в добро състояние