Сняг вали над Пловдив и София в този час. Само за броени минути в двата града пътищата побеляха, а прогнозата е снежинките да продължават да трупат и през утрешния ден. В момента градусите са под нулата, като усещането е за минус пет градуса в Пловдив и и минус 8 в София.

Прогнозата на метеоролозите е, че на някои места снегът ще преминава в дъжд и при спад на температурите са възможни поледици. Такива са възможни най-вече за Източна България.

Утре в Пловдив валежите ще спрат около обяд. Температурите обаче ще продължат да падат. Очаква се те да достигнат до минус два градуса.

Шофьорите, на които през следващото денонощие им предстои пътуване в Югоизточна България, да карат внимателно и със съобразена скорост, съветват от МВР.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

В столицата край Петте кьошета вече тръгнаха снегорини. Тежка техника се забелязва и на Цариградско шосе.