Здравко Димитров ще встъпи в длъжност като кмет на Община Пловдив. Смяната на караула в управлението на Пловдив ще започне в 10:00 часа от зала „Съединение“ на Историческия музей. Тогава Здравко Димитров, шестте районни кмета и новите общински съветници ще положат своята клетва.

След това ще започне и първата сесия на Общинския съвет. На нея ще се избере нов председател на ОбС. Заседанието ще се води от най-възрастния общинар – доц. Ангел Иванов от БСП. Той трябва да проведе процедурата по избор на нов председател. На заседанието всеки може да предлага кандидат, а вотът е таен – събралият най-много заема мястото на Общинар номер 1. Фаворит за поста е Александър Държиков от ГЕРБ.

Очаква се около 12:00 часа процедурата да приключи, като след това новите управленци ще отидат до Митрополитския храм „Св. Марина“, където ще се отслужи молебен от  митрополит Николай. След това ще има и литийно шествие към Община Пловдив, където в 13:00 часа Тотев ще предаде ключовете за Община Пловдив на своя наследник Здравко Димитров.

Очаквайте всичко най-интересно от смяната на властта в Пловдив в TrafficNews.bg.