Положителен резултат за коронавирус е установен при служител на Министерство на околната среда и водите. Става въпрос за хигиенистка, която още вчера е съобщила, че е заразена.

Жената е била на работа в четвъртък и петък, като е чистила 5-тия етаж, а в момента Министерството е минало на авариен план за работа.

"1/3 от персонала работи, а останалите са дистанционно от вкъщи. В момента работата ще става в подземен етаж на министерството, където има всички необходими условия, включително и санитарен възел с условия за хора с увреждания. Заразената жена най-вероятно е имала контакт с други нейни колежки и с портиера. Всички служители, които са били на работа в четвъртък и в петък в министерството, са изпратени да се тестват в Александровска болница. Аз самият се изследвам за коронавирус всяка седмица. - заяви Министър Емил Димитров.

Димитров заяви още, че паника сред служителите на министерството няма, но има притеснение и това е нормално, тъй като всички имат семейства, деца или близки възрастни роднини.