Стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, както от карантинираните, така и от всички останали жители на град. За това апелира кметът на Кричим Атанас Калчев по повод новите случаи на COVID-19, установени в шивашко предприятие в града.

Припомняме, че в цеха бяха установени 18 служители с положителни проби за коронавирус. От тях 11 са граждани на община Кричим. Останалите 7 лица са от с. Устина, община Перущица и община Стамболийски, но работят в предприятието.

„Ръководството на предприятието е предприело незабавни противоепидемични мерки - затваряне на предприятието, дезинфекция и организирано тестване на служителите и работниците.

Всички лица с положителен тест са карантинирани по надлежния ред от РЗИ - Пловдив, установяват се и всички контактни на тях лица. Към настоящия момент всички заразени са без симптоми”, съобщи Калчев.

Той апелира особено внимание към мерките да проявяват хората от три основни групи: възрастните над 60 години, хората с хронични заболявания и тези с онкологични заболявания.

„Спазването на дисциплина, дезинфекция и дистанция е от еднакво значение за всички възрастови групи с цел опазване на собственото си здраве и здравето на близките ни”, посочи градоначалникът.  

Той допълни, че Община Кричим ще продължи да прилага интензивно дезинфекция на местата за широко обществено ползване, но личната отговорност на всеки един е от изключително значение, както за превенция, така и за ограничаване разпространението на инфекцията. Контрола от страна на РЗИ ще бъде засилен на територията на община Кричим, поради което е наложително спазването на определените противоепидемични мерки с цел опазване здравето и живота, но и за неналагане на санкции на нарушителите.

„Желая на всички здраве и нека всички бъдем еднакво отговорни и дисциплинирани!”, призова Атанас Калчев.

Новите случаи в Пловдивско: 18 от цеха в Кричим, 4-ма военни и 9 от градаСамо трима от 33 положителни са в болница, 86 са на домашно лечение