18 от новите случаи в Пловдивска област са от шивашкия цех в Кричим. Сред положителните случаи има хора от Устина, Стамболийски, Кричим и Перущица, като почти всички са без симптоми или с много леки такива, каза областният управител Дани Каназирева. Собственикът на цеха е затворил предприятието, като са направени тестове на 76 служители.

От 33-ма положителни в цялата област едва трима са хоспитализирани. В поделението в Асеновград има още четирима заразени, които са били контактни лица на болния военен от преди няколко дни. Двама души има от град Баня също са положителни, а останалите 9-има са от Пловдив , обобщи Каназирева.

Общо в болница са 43-ма, а 86 са на домашно лечение. До днес има 100 оздравели.

„В Кричим няма да се вземат някакви специални мерки, собственикът на фирмата пожелание е направил тестването на работниците по повод един случай. Ще се установяват всички контактни лица на шивачките, за да бъдат поставени под карантина. Нека така да бъде организирана здравната система в Пловдив, за да посреща всички случаи. Имаме двама интубирани”, каза областният управител.

Ново огнище на COVID-19 край Пловдив! Затвориха цех заради 33 случаяЗаразените работници са поставени под карантина