2-годишният Мехмед, който изчезна в Якоруда е в добро състояние, но все още е стресиран от случилото се. Детето не е отговорило на въпросите къде е бил и все още няма яснота какво се е случило с малчугана.

Детето беше намерено след близо денонощие на 15 км от дома си. Намерено е от  горски служител – Муртаза Клечов, като Мехмед е бил сам в гората край село Бунцево, бос и без връхна дреха.

„Докато си карах автомобила, видях детето легнало на пътя. Слязох и видях, че е видимо добре. Качих го в колата и го откарах в най-близкото село – Бунцово. Там ме чакаха всички разследващи полицаи”, сподели Муртаза пред Нова телевизия.

Той обясни още, че детето не му е казало нищо. „Само ме гледаше, направих му снимка, за да го види майка му. Тогава се усмихна, изплези се”, каза още Клечов.

Дядото на 2-годишното дете заяви, че семейството е много доволно от действията на МВР.

„Той е контактен, баба му го е питала къде и с кого е бил, но той все още не иска да каже, стресиран е. Не знаем защо е бил отвлечен”, заяви дядото на малчугана пред БНТ.

Началото на драмата е в 16 ч. в сряда. Детето е оставено да си играе в двора на баба си и дядо си. Малко след това майка му го потърсила, но от него нямало и следа.

Родителите Зия и Фатме, които имат общо 4 деца, живеят на същата улица - в края на Якоруда в посока към гората.

Районната прокуратура в Разлог образува досъдебно производство за изясняване на причините за изчезването на Мехмед, както и дали това е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. Разследването е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на прокурор. За последен път Мехмед бе забелязан около 17 ч. в сряда близо до дома си заедно с по-голямата си сестра.