Днес в Пловдив ще остане слънчево и предимно топло за сезона. Максималните температури ще са 8-9 градуса, а минималните 1-2 градуса. Вятърът леко ще отслабне, но ще се задържи умерен. Валежи над града не се очакват.

Сутринта над страната ще е предимно ясно и ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София - 0°. През деня облачността ще е променлива, по високите части на планините ще превали слаб сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 3°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се повиши.

Над планините облачността ще е променлива. На места в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по най-високите части до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.