С атрактивни демонстрации на елитните части от българската армия Пловдив се включи в информационната кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" и отбеляза Деня на парашутиста и Деня на ВВС. На площад "Централен" в града бяха показани военна техника и въоръжение. Вертолети и изтребители прелетяха над главите на десетките пловдивчани и гости на града, които се бяха събрали да наблюдават демонстрациите.

Парашутисти се приземиха точно пред Военни клуб, след което Силите за Специални операции показаха стрелби, ръкопашен бой и опирация по неутрализиране на терористи.

Сред гостите на празника бяха военният министър Красимир Каракачанов, бригаден генерал Явор Матеев, вицепремиерът Марияна Николова, Пловдивският митрополит Николай, представители на духовенството и общината.

На площад „Централен“ бе разположена и информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. На нея бяха представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба „Военна полиция“, НГЧ, Централното военно окръжие. Присъстващите се запознаха с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участваха и представители на Националния военен университет „Васил Левски“, които разясняваха условията за прием и обучение във висшето военно училище.

Военни самолети кръжат в небето над Пловдив, парашутистите - с атрактивна демонстрацияБойните машини предизвикаха смут сред някои пловдивчани