Лидерът на НФСБ Валери Симеонов към момента е резервиран към поставянето на ваксините и би изчакал преди да си сложи такава.

„Много хора не биха си поставили ваксина. Аз също не бих избързал, още повече те са в един период на доказване в момента“, заяви Симеонов в ефира на БНТ.

Относно това какъв би бил начинът за ваксиниране у нас, Симеонов заяви, че към момента всичко това е хипотетично, тъй като все още ваксина няма.

„Нали не се заблуждавате, че България ще е първата страна която получи ваксините. Те първо ще отидат при големите страни, а чак след това при нас“, заяви политикът.

Относно евентуална водна криза в Бургас, той заяви:

„Абсолютно може да остане без вода Бургас, ако не се извършат спешни действия. Това, което направи Емил Димитров беше спонтанен вик на неразбиране и на болка на човек, който иска да си върши работата, но не намира помощ отникъде. Ревизоро е един от рядко отговорните министри“, каза още Симеонов.

На въпрос къде е проблемът в случая и защо няма комуникация между коалиционните партньори, Симеонов отговори:

„Тежката епидемия нанесе щети върху управлението. В момента имам двама депутати, единия бере душа, а другия е с два положителни теста след 34 дни“, заяви той.  

Той категорично заяви, че парламентът трябва да спре да работи присъствено по този начин, тъй като това е опасно за всички депутати. Обвини и опозицията, че положението в момента е такова именно затова, че са омаловажавали пандемията и по този начин са объркали обществото.

“Не случихме нито на президент, нито на опозиция. Единият не е подготвен за поста си, а опозицията не са предложили нищо градивно  до този момент“, каза той.

Той категорично заяви, че не може да има абсолютна хармония при управляващите, защото такава няма дори и в едно семейство.