Частните болници се включват в борбата срещу коронавируса в Сливен. Причина е, че капациететът на инфекциозните започва са се изчерпва. Това обясни кметът на града Стефан Радев прд БТВ. В двете инфекциозни отделения в Сливен е 48 легла, в момента има над 20 болни, които се лекуват. По думите му има план за разширяване на капацитета до 300 легла. 

„Има осъдителни присъди и актове, това говорене през последните дни за забрана на движение между кварталите – не е вярно. Такава заповед не съществува, движението е свободно. В кв. „Надежда“ единствените мерки са за по-голямо полицейско присъствие с оглед предотвратяване събирането на хора заради гъстотата на населението там“, добави Радев. 

По думите му е обсъждано ограничаване на движението между кварталите, но това би довело до ограничаване на населението от възможности за пазаруване на стоки от първа необходимост и лекарства. Той добави, че подобна мярка би ограничила сметопочистването и други общински дейности. 

Адв. Момчил Пантелеев обаче, е на мнение, че подобно затваряне на кварталите е необходимо, за да се ограничи разпространението на заразата.

„Предлагам да се въведат такива ограничения, че да се спазват наложените от Щаба мерки. Дали чрез проверки и санкции, или чрез затваряне на цели общности и квартали – ограничителните мерки в нашия град не дават резултат“, добави той.