Жената, която вчера взе чужд iPhone X от заведение в Пловдив, го е върнала 7 часа по-късно. Припомняме, че скъпия телефон изчезна от маса в заведението "Ле Петит Николас", а 3 часа по-късно собственичката му сигнализира в полицията и в медиите за липсата му. 

Потърпевшата е прегледала записите от охранителните камери в заведението и видяла жената, която го задига. Тя прибрала първо чуждия телефон, а след това още един от масата и напуснала заведението. 3 часа притежателката на устройството звъняла безрезултатно от всевъзможни номера. Никой не вдигнал, никой не върнал обаждане. Затова тя разпространи кадри в жената, която взима и прибира телефона от масата, като призова тя да го върне или ако някой я познава, да бъде издирена. 

Близо 6 часа по-късно жената, взела телефона, го върнала в заведението. Според персонала, тя се извинила и обяснила, че е станало голямо недоразумение. Не била разбрала, че прибрала чужд телефон. 

"Беше притеснена и обясни, че в бързането и в уплахата, че дете липсва, е допуснала грешка и е взела друг телефон, за който е смятала, че е на приятелката ѝ", обясниха от заведението. Според жената, чуждият телефон бил на тих режим. Това обаче категорично беше отречено от собственичката. 

"Звукът на телефона не е изключван. 6 часа е много време да не разбереш, че си взел чужда вещ. Освен това от записите се вижда как тя се оглежда при прибирането му. На айфона спокойно можеш да върнеш обаждане при пропуснато повикване, а аз бях звъняла много много пъти. Тя дори не се е опитала да се свърже с мен, а след като е видяла публикациите в медиите, е отишла в заведението да го остави - вероятно се е стреснала. Това мисля за версията. Иначе се радвам, че поне вещта ми е върната и развръзката е щастлива", посочи Ели и благодари на всички за съдействието. 

Тече досъдебно производство по случая, но то най-вероятно ще бъде прекратено заради върнатата вещ.