Шофьор е опитал да изпревари друг и го е блъснал на метри от детска градина в София. След това го е заплашил. Инцидентът се е случил на 6 февруари около 15 ч.

Потърпевшият Станко Стилиянов се оплака, че пристигналите на място служители на Пътна полиция не са реагирали адекватно на сигнала му и обяснили, че той е виновен, предаде NOVA.

"Движех се по ул. „Вяра”. Въпросният водач на другия автомобил на няколко пъти се опита да ме изблъска от платното за движение. Опита се да ме изпревари. Без подаване на мигач отново се опита да ме изпревари. Загуби контрол над колата и се блъсна в предния ми ляв калник", разказа Стилиянов.

Той допълни, че веднага е сигнализирал на телефон 112. По думите му шофьорът, който го е ударил, е започнал да го заплашва. Според полицейските служители Стилиянов е в нарушение, защото не е пропуснал автомобила зад него, за да го изпревари.

"Изгледах клипа. Това е поредният случай на агресия на пътя. Трябва да се научим да бъдем по-толерантни. Ударът е станал на метри от детска градина и пешеходна пътека. Това е недопустимо, защото можеше да стане голяма беля", заяви балканският рали състезател Йордан Атанасов.