33-годишният Кирил, уличен като извършител на поредица грабежи от магазини в центъра на Бургас, е живеел на хотел и си плащал сметките с ограбеното.

Както „24 часа” пръв съобщи, мъжът е задържан в първите часове на 24 януари от служители на централното Първо полицейско управление в града.

Задържаният е направил пълни самопризнания за три грабежа и описал начина на извършването им, както и маршрутите, които използвал, за да избяга.

Събрани са улики за три удара на криминално проявеният Кирил Д. Около 4.30 ч. през нощта на 18 януари той е атакувал с нож денонощен магазин на ул. „Славянска”. Заплашвайки продавачката, е отнел 270 лв.

Кирил стои и зад опита за грабеж на 22 януари около 06.40 ч. Той заплашил с нож продавачка на павилион за закуски на ул. "Демокрация" , поискал й оборота и и се опитал да влезе в павилиона. Продавачката обаче не загубила самообладание и успяла да затвори вратата, натиснала паник-бутона и повикала помощ.

Най-серизният удар на престъпника е снощи – около 21.30 ч. той ограбил 892 лв., заплашвайки с нож 29-годишна продавачка в магазин за хранителни стоки на улица „Гладстон”. Късметът обаче не бил  на негова страна. полицаите впоследствие утановили, че  той е загубил парите, докато бягал от местопроизшествието.

Кирил се оправдал, че започнал да извършва нападенията след като се върнал от гурбет, изхарчил спестените пари и не могъл да си намери работа. Набелязвал основно магазини за хранителни стоки или павилиони, в които работи по една жена, маскирал се с качулка и шала и след заплаха със сгъваем нож, извършвал грабежите.

Кирил Д. е задържан веднага след прибирането си в хотелската стая в нощта срещу неделя. Криминалисти от Първо управление са работили през цялата нощ, извършени са огледи, разпити и иззети записи от камери.

TNS.bg