„Миглена Каканашева е обсебила фирмите ни. Не ни допуска, настанила се е вътре като управител. Тя се опитва да прехвърли дяловете ни, докато съпругът ми е в ареста. Не съм сигурна, но според мен Румен е бил принуждаван да извърши всички дейности около фирмата. Натопен е и е забъркан в измамна схема”, това заяви съпругата на Румен Рончев в колоарите на съда, преди старта на заседанието по гледане на мярката на съпруга й.

Зорница Рончева неотлъчно бе до половинката си в залата. Според нея, мъжът й е въвлечен в схемите на Каканашева, а основната й цел била да се добере до бизнеса им.

„В момента те нямат никакви взаимоотношения. Преди време бяха любовници. Румен е невинен и ще се докаже съвсем скоро. Схемата с джипа е по идея на Каканашева. Веднага след ареста на съпруга ми, тя се настани в офиса ни, смени охранителната фирма и забрани достъпа на семейството ми в сградата”, допълни Зорница, като заяви, че парите за гаранцията на Мегз са предоставени от съпруга й.

Думите на Рончева бяха преразказани и от задържания транспортен бос.

„Миглена Каканашева се възползва от ареста ми, за да прехвърли дялове от компанията ми към нейни фирми. Аз платих 10 хиляди лева на адвокати за нея и братовчед й, а в крайна сметка аз се озовавам в ареста. Аз се чувствам нагласен и обирам пешкира. Като куче съм – не съм ял, не съм спал, чувствам се смачкан. Освен, че неправомерно се е настанила в офиса ми и не пуска баща ми и съпругата ми, Миглена тегли пари от банковите ми сметки”, заяви пред наш репортер Рончев.

Процедурата по прехвърляне на дяловете към момента е стопирана. По думите на юриста на двете фирми на Рончев, последният е бил принуден да подпише документите за прехвърлянето.

„Уведомили сме компетентните органи, започната е проверка. В момента процедурата по вписване на прехвърлените дялове в търговския регистър е стопирана”, заяви юристът.

„Обвинението не е издържано и скоро ще се установи, че е неоснователно. Определено ще обжалваме наложената мярка за неотклонение. Подзащитният ми няма никакво участие във вмененото му престъпление. Ако е имало обсебване, то е от други лица. Той не е владеел, нито е пазел джипа. Превозното средство е намерено в двора на друго лице и е разфасовано в съвсем друг сервиз. Няма нищо общо с неговия бизнес и дейност”, заяви адвокатът на Рончев – Пламен Бонев.

Според съда обаче са налице достатъчно доказателства са съпричастността на Рончев към двете обвинения, за които е привлечен. Изводът може да се направи от множеството свидетелски показания, СРС-тата, приложени по делото и събраните доказателства.  Налице е според магистратите и реалната опасност, транспортният бос да извърши друго престъпление.

Румен Рончев бе отведен отново в ареста с белезници. Той отново ще се изправи пред магистратите след седмица, когато окончателно ще се реши дали ще остане с постоянна мяра „задържане под стража”.

Рончев остава зад решетките! Според съда има доказателства, че е участвал в измаматаЖена му Зорница бе категорично, че ще се борят до край

Транспортният бос Рончев: Не съм престъпник! Прокуратурата: Срещу него има две обвинения ВИДЕОРончев се оплака, че Мегз иска да го натопи и да му вземе бизнеса