При обиските в дома на Севделина Арнаудова - ПР на Бойко Борисов, която също е арестувана, полицията е търсила доказателства за връзката й с бившия финансов министър Владислав Горанов и с хазартния бос Васил Божков. Това стана ясно от изявление на съпруга на Арнаудова Делян Димитров по БТВ. 

Помолих да ми дадат някакъв официален документ. Казаха ми, че нямат. Бяха около 10 човека, влезнаха вкъщи и пред детето ми започнаха да правят обиск“, каза още Димитров.

„Най-много ме боли, че трябваше да успокоявам детето, че не сме престъпници“, каза той.

"Иззеха телефоните ни, един Ipad на детето, търсиха документи за командировки", обясни Димитров. Той също се възмути, че претърсванията са станали вечерта и това е изплашило детето им, което е на 8 години. Иззети са още 5000 лв, 3000 долара, 200 евро и рубли от командировки.

По повод на факта, че семейството кара джип, който се води на фирма "Аркад", която строи Балкански поток, Димитров, който е в ръководството на държавната фирма "Булгартрансгаз", уточни, че в това няма нищо смущаващо. След завършването на строителството "Аркад" дала джипове на цялото ръководство на фирмата, на МС, на екоминистерството, на горските стопанства. Не е ясно на какво основание се случва това.

"Този тормоз е брутален. Това ли е демокрация?", попита Димитров. Той уточни, че е занесъл вода и каквото трябва в ареста на съпругата си.

В началото на годината Горанов, Стоянова и Арнаудова бяха разпитани по проверката, която МВР прави по сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ. От БОЕЦ обясняват, че в сигнала си правят логическа връзка между снимките на кюлчета и пачки в чекмеджето на Борисов и изнесената през 2020 г. от Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лв. рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата преди това обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили.

Зико, районни кметове и общински съветници пристигат в София за протестаНе е въпросът до личността а до демократичността!, написа общинар

ГЕРБ: Това е зле скалъпена политическа репресия, Борисов не е изнудвал никогоСпоред симпатизанти на партията целта ан ареста е бил да се види арест на Бойко Борисов