Повечето от хората, които са пътували в автобуса, който се преобърна снощи, на 50 километра от граничния пункт "Малко Търново - Дерекьой", са с двойно гражданство - българско и турско, съобщават турски медии, цитирани от БНР.

По-рано генералният ни консул в Одрин Борислав Димитров обяви, че само двама от 14-те пътници са български граждани. Турските власти изясняват причините за инцидента с българския автобус. По първоначална информация се говори за отказали спирачки.

При катастрофата 11 души пострадаха, след като автобуса, който е с хасковска регистрация, се блъсна в крайпътно дърво и се преобърна.

Генералният ни консул в Oдрин Борислав Димитров каза, че в автобуса, който е пътувал по линията Истанбул - Добрич, е имало 14 пътници, от които 11 са ранени, двама от тях - тежко.

Пострадалите са настанени в държавните болници в градовете Къркларели, Бабаески и Люлебургас. Местните медии съобщават, че между ранените има двама български граждани, но в същото време подчертават, че повечето пътници са били с двойно гражданство - българско и турско.

11 души са ранени при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция