Руското посолство в София реагира след думите на отстранения шеф на Държавното разузнаване Атанас Атанасов, че дългата ръка на Кремъл стои зад премахването му.

В ироничен коментар във Фейсбук от посолството определиха подобни обвинения като "плоски клишета", "коварни интриги" и "забавно поведение".

От посолството напомнят, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощта на съмнителни санкции.

Бившият шеф на разузнаването: Дългата ръка на Кремъл е причина за отстраняването миСпоред Атанас Атанасов има реално смесване на различните власти и институции

Вижте цялото съобщение на Руското посолство в страната:

 За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на дългата ръка на Кремъл. Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства.

Що се отнася до вашата уж успешна борба с руски шпиони“, която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите.

Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро.