Президентът Румен Радев демонстрира отново спортната си форма. След като на посещение в Пловдив през февруари 2018 г. той се изяви с коремно набиране, в импровизирана надпревара с ученици в спортния комплекс на училище "Свети Георги" в София днес той направи 50 лицеви опори за 1 минута. 

"Освен че развива физически качества и способности, спортът изгражда преди всичко характер, изгражда личности, калява волята и психиката. Спортът възпитава в екипен дух и уважение към другия", заяви държавният глава Румен Радев при откриването на турнира Sofia Karate Open 2021 - Купа на президента, в столичното училище.

Турнирът се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата "Спортувай с президента", в рамките на която държавният глава окуражава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

По време на събитието президентът връчи на организаторите на турнира Купата на президента, която ще бъде поднесена на отборния победител в края на надпреварата.

Припомняме, че днес в града под тепетата пристигна Кубрат Пулев, който отправи същото послание към студентите от ВУСИ. Той напомни, че пътят на спорта не е лек, но е най-правилният. 

Пулев от Пловдив: Всеки може да стане политик, но не всеки може да бъде боксьорСпортистът пристигна под тепетата за лична среща със студенти