Десетки жители на ромската махала в Първенец се събираха тази сутрин на протест в  селото, предаде репортер на TrafficNews.bg.  Близките на 11-годишната Ангелина изразиха недоволството си, че  56-годишният Димитър Йовчев бе освободен от ареста с по-лека мярка за неотклонение – подписка.

„Исканията на хората са три - налагане на постоянна мярка задържане под стража; максимална присъда, както и подобряване на инфраструктурата в цялото село – легнали полицаи и изграждане на тротоари. Хората искат да бъдат чути.”, коментира адвокатът на бащата на загиналото дете Павел Михайлов.

Жителите на махалата се заканиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, те са готови да пренесат протеста и на други места. Протестиращите са в готовност да затворят главни пътища в Пловдивска област с жива верига.

В последните дни на изминалата година общинският съвет на Община Родопи отпусна помощ от 1000 лева за семейството на малката Ангелина. В заседателната зала има поставена и кутия за дарения в помощ на почернените родители.

Припомняме, че шофьорът на джипа "Сангйонг", не успял да овладее колата и загубил контрол. Той първо поднесъл на заледена локва, ударил се в ограда, а после блъснал 31- годишната Иванка Петрова и малката Ангелина. Детето загина на място, а майката бе откарана  в болница . 

Жената и детето са вървели отдясно по посока на движението, тъй като там няма тротоар. Има знак за ограничение на скоростта, според който максимално разрешената скорост е 30 км. 

Димитър Йовчев е от Брестовица, работи в една от винарските изби в района. Близките му го описват като внимателен и съвестен водач. В досието в Пътна полиция му няма наказания за предишни тежки провинения.