"Бройте ме на страната на Борисов, аз съм член на този кабинет и няма как да имам друга визия", това посочи пред медии в Пловдив екологичният министър Емил Димитров - Ревизоро по повод протестите в страната. 

По отношения на вота на недоверие от страна на опозиция, Ревизоро очерта интересна метафора на политическите процеси у нас с футболната игра на стадиона. 

"Когато два отбора играят хубаво е правилата да са ясни и резултатът да се обяви на стадиона, а не после реферът да влече в някоя съблекалня и да каже на единия тим - ти победи или ти загуби с толкова. Още повече, че няма как да си сменяш тениската с тази на противниковия отбор на полувремето. Има и трансферен прозорец на 4 години", посочи Димитров. 

Той бе категоричен, че вотовете на недоверие са нормална практика и право на партиите в Народното събрание. Той припомни, че когато встъпи в длъжност се налагаше да обяснява за екологичните политики, водени преди него, именно във формат на вот на недоверие. 

По отношение на протестите Ревизоро посочи, че всеки има право на собствено мнение, но е добре да има нормален дебат на аргументи и разум и всяка от страните да слуша, а не да бъде непоколебима в своите допускания. 

По отношение на раздираното със скандали поле на работа на Министерството на околната среда и водите, Димитров бе категоричен, че напрежение има, но всички се стремят да работят за дългосрочни резултати.  

На мен не ми е лесно, престои ми бутане на сгради, курорти. Такъв е законът и ние го изпълняваме колкото и да е сложно. Има напрежение в структурите, и ние работим с много по-малко зам.-министри. Има голям обем от работа и всички се стремим да постигнем максималното и да мислим в бъдеще време, тъй като в Пловдив например има вода и ще има до края на мандата, но ако се изпълни проектът "Въча" ще има за 50 години напред, каза още Димитров.