И по празниците зоркото око на НАП - Пловдив не спеше. Акциите на приходната агенция продължиха и през почивните дни. Около Коледа, агентите атакуваха заведения, магазини, нощни клубове, сергии и други търговски обекти.

През изминалата седмица под ударите на НАП попадна ресторант в квартал Христо Смирненски. Заведение „ТОАРА” е заплашено с принудителна мярка запечатване, след като името му се появи в „черните” списъци, публикувани в сайта на НАП.

Обектът се намира на булевард „Пещерско шосе” до централния вход на Хирургиите. Кръчмата е с капацитет 100 места. По време на проверка са констатирани нарушения и е съставен протокол. Не се знае все още каква ще е санкцията за фирмата и дали ресторантът ще бъде запечатан.

В графата за неизрядни данъкоплатци попадна и търговец на коледни елфи. Празничните дръвчетата са се продавали на паркинга на голяма търговска верига в Кючука. Фирмата - РИМЕКА ЕООД е била спипана в разгара на търговията с елхи, дни преди Коледа. На собственикa на дружеството е съставен акт.

Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология. 

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.