Решават съдбата на Виктор Бурнарски, който е обвинен за притежание на дрога, взета от деца в двора на ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив. Магистратите от Окръжен съд ще решават дали 18-годишното момче ще остане окончателно в ареста. Преди седмица спрямо него бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, която ще бъде обжалване днес следобед.

На първа инстанция Бурнарски заяви, че няма нищо общо с вмененото му обвинение.

"Нямам общо с това. От 10 години ходя в училището и там играем баскетбол. Полицията ми казаха какво да пиша под натиск. Учил съм в това даскало и там играем с приятели. Това е", заяви тогава Виктор.

Припомняме, че младежът, бивш възпитаник на Душото, бе засечен да гони деца в двора на училището, след като оставил два пакета с трева на оградата, а учениците ги взели и предали на охраната.

Всичко по казуса вижте ТУК: 

Виктор с дрогата в Душото остава в ареста: Нямам общо с това! Писах под полицейски натискАдвокатът на Виктор с атака по свидетели и медии: Децата са манипулирани - откъде да знаят какво е дилър и трева?

Разказ от първо лице за дилъра, гонил деца в елитно пловдивско училищеКак са реагирали властите на сигнала от родителите?