Кметът на община Родопи Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов откриха изцяло ремонтираната улица "Стара планина" в село Ягодово. Отсечката, която е основна за хората, живеещи в района е събирателна и води до главния път за Пловдив. Тя е с дължина около 300 метра и за обновяването й са изхарчени 309 хил. лева.

Преди ремонтът улица "Стара планина" е била в окаяно състояние. Липсвала е асфалтова настилка, тротоарите са били пропаднали и осеяни с растителност. Сега жителите на Ягодово се радват на нов асфалт, маркиворка, тротоари, по които майките с колички и останалите пешеходци ще могат да се придвижват по-безопасно.

Следващият етап от големите реконструкции, които предстоят в населеното място е изграждане на канализация, който е общ със село Катуница, заяви пред TrafficNews кметът на община Родопи Павел Михайлов. В момента този проект е на фаза "папка" и от администрацията на общината се надяват, че ще бъдат намерени средства и този проект ще бъде възобновен и финално реализиран. През този мандат усилията на сегашното управление ще бъдат в населените места с над 2000 души да бъдат възобновени проектите за изграждане на канализации, посочи още Павел Михайлов.

Още по темата, вижде във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: