„Часове преди тежката катастрофа, Семерджиев е предизвикал и друг инцидент на околовръстния път", това заяви министърът на външните работи Бойко Рашков на пресконференцията по повод тежката катастрофа, случила се преди ден в столицата.

"В този случай - един български гражданин е решил, че за леката вреда, която му е причинил Семерджиев не е нужно да съобщи. Ако беше съобщено в МВР, можехме да не сме свидетели на този трагичен инцидент, като с това искам дълбоко да почертая, че нямам намерение да прехвърлям отговорността върху този гражданин. С това искам да апелирам към всеки гражданин да сигнализира, за да може да се предотвратят такива инциденти“, заяви Бойко Рашков.

Определено е само началото на мащабната акция, като тя няма крайна дата и ще продължи дотогава, докогато преценят органите на реда, заяви още Рашков. Рашков потвърди и връзката между Семерджиев и полицайка от столично районно управление, като тепърва ще се изясняват и всички връзки. Предстои да бъде изяснено и кой е спрял за проверка Георги Семерджиев във фаталния ден и защо той е бил пуснат. Той е категоричен, че ако тази информация се потвърди, ще направи всичко възможно да се раздели с тези служители.

„Имам съмнение, че е имало пасивно бездействие и ако това е така ще се направят съответните мерки“, категоричен е той.

Директорът на "Пътна полиция - София" комисар Тенчо Тенев потвърди, че е бил на катастрофата 15 минути след трагедията, но не е пипал никакви веществени доказателства. Забелязал е сигналната синя лампа и е искал да провери дали автомобилът е бил полицейски.

"Сега разбрахме, че не се е явила тази жена, на която разчитахме, за да съобщи информация по повод на инцидента. Жалко е, ако тя не се яви, защото такива граждани не ни помагат", завърши Рашков.

Служителката, която е помогнала за измъкването на Семерджиев, е в болничен.