„Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа”. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти. „Мога да коментирам мерките едва, когато видим тяхното приложение", допълни държавният глава. 

Президентът отказа да коментира мерките за сигурност около парламента. „Има си органи, които отговарят за това”, заяви Радев.

Запитан по темата „Северна Македония” и какво са си казали с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид и с френския президент Еманюел Макрон, Радев каза: „Многократно съм заявявал, че навсякъде и аргументирано отстоявам българската позиция и тя среща своето разбиране. Затова е изключително важно да има комуникация с всички лидери от Европейския съюз, но и не само, с нашите стратегически партньори от САЩ и с всички европейски институции, така че да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение”.

Президентът Румен Радев присъства на откриването на изложбата "Образът на Майстора" в "Квадрат 500". 

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира проекторезолюцията на Европейския парламент.

„Най-голямото разочарование е, че днес Европейският парламент не прие едно много важно изменение към тази резолюция. Изменението целеше да защити правата на българите в РС Македония. Най-важната претенция на България липсва в резолюцията днес. Това изменение дори не може да влезе в компромисния текст”, каза Йотова.