Проверките на НАП-Пловдив продължават. В рамките на седмица служителите на приходната агенция са проверили редица дружества, като в някои от тях са констатирани сериозни нарушения. Дружествата са санкционирани с актове по наредбата на Закона за данък добавена стойност.

Сред новите „клиенти” на НАП са автоморга, магазини и дори логопедичен център.

През изминалия отчетен период в „черните” списъци попадна автоморгата на един от изходите на Пловдив. Обектът се намира на Голямоконарско шосе. В двора са нахлули служители на данъчното и е започнала проверка. Констатирани са нарушения и на управата е връчен акт. В последствие дружеството е вписано в редовете за неизрядни данъкоплатци в сайта на приходната агенция.

В „черните” списъци попадна и магазин за плод и зеленчук на улица „Богомил”. На същата локация е бил ударена и дрогерия.

Сред новите клиенти на НАП е склад на Пещерско шосе. Името на фирмата „ДИНЕЛТЕКС ЕООД” се появи преди дни в сайта на агенцията, след изненадваща проверка. Съставен е акт на дружеството.

В сърцето на Пловдив пък фото студио на улица „Райко Даскалов” е станало обект на акция. В копирния център е била направена щателна проверка, която е приключила със санкция. Констатирани са нередности свързани със Закона за данък добавена стойност. Студиото е едно от най-големите на Главната. Освен с фото услуги, то предлага и различни копирни и графични такива.

В Търговски център „Европа” е бил санкциониран и логопедичният център.

Въпреки констатираните нарушения обектите няма да понесат най-тежкото наказание „запечатване”. Припомняме, че след среща с бизнеса от приходната агенция взеха решение при маловажни случаи да не се прилага тежката административна санкция.

НАП ще предложи промяна в Закона за ДДС, според която липсата на реквизити във фискалните бонове и несъхраняването в търговските обекти на паспорт на касовите апарати, и проблеми във връзката при предаване на данни към НАП, няма да водят до запечатване на търговския обект от органите на приходната агенция.