Трето денонощие София под блокада. Въпреки опитите на полиция и община да накарат протестиращите да махнат палатките от „Орлов мост”, лагерът там остава, а обстановката е спокойна. За движение са затворени булевардите „Цариградско шосе”, както и „Евлоги и Христо Георгиеви”. Пропускат се само линейки. На място има засилено полицейско присъствие, предаде Нова тв.

Стигна се и до ескалация на напрежението, след като мъж опита да се качи на трибуната. Протестиращите го обвиниха, че е провокатор и че е пиян. Той заяви, че не може да се прибере в дома си и това го е ядосало.

Пред Министерския съвет също втори ден има палатков лагер. Протестиращите там се събраха преди  19 часа, но оставиха движението по бул. „Дондуков” отворено. Очаква се демонстрантите да поемат на шествие по улиците на София. Антиправителствените протести вече продължават над 3 седмици. Ситуацията е спокойна.

По-рано пред Министерски съвет представителите на т.нар. „Отровно трио” дадоха кратък брифинг, на който обясниха защо според тях кабинетът Борисов не подава оставка. Според тях причините са сделки и икономически интереси.       

„7 тенти са ни дарени от една фирма. Всички останали са закупени и дарени по същия принцип. Хората ни питат какво трябва - чадъри, тенти, палатки? Отидете купете, каквото искате”, обясни Николай Хаджигенов

„Не знам дали чухте, че трактористи възнамеряват да блокират Северна България. Те са бесни от изявлението на г-н Ревизора”, заяви Велислав Минеков.

Заявката на протестиращите са палатковите лагери в центъра на София да останат, докато не се получат дългоочакваните оставки