Нормално проходими са пътищата в област Смолян.Пътните настилки са предимно мокри. Заради валежите от последните седмици и преовлажняването на почвите е повишена опасността от свличане на земни маси и падащи камъни по всички пътища в област Смолян и водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Пропаднали пътни банкети и пътни платна затрудняват движението по направленията Хвойна – Чепеларе – местност Рожен, Широка лъка – Девин, Рудозем – Бяла река, Рудозем – Смилян.

Движението по път ІІІ-866 Девин – Михалково, в отсечката от новопостроения път при строителството на язовир „Цанков камък“ собственост на НЕК, която не се поддържа от ОПУ-Смолян се осъществява с повишено внимание, съобразно създадената организация на движение, поради опасност от паднали камъни и свлечени земни маси върху платното за движение. Движението по пътя Рудозем – Бяла река се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Остава затворен пътят Смолян – Мадан, край село Тикале заради голямото срутище, пише Novini.bg

Обходният маршрут за автомобили до 12 тона е Влахово – Орешец. Другите алтернативни маршрути на затворения път са Смолян – Смилян – Рудозем за тежкотоварни автомобили и Смолян – Фатово – Рудозем за леките автомобили. Автомобилният трафик в сутрешните часове на първия работен ден от седмицата в Смолян в Смолян е по-интензивен по бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища.