Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура –Благоевград се води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд.

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 3 август, в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят е овладян, след което на място са изпратени служители на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на 4 август, на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, са открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горското стопанство.

Незабавно е подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние е транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Текат разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи.

Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Междувременно депутатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на двамата служители на Югозападното държавно предприятие – Благоевград, загинали при пожара, който възникна край санданското село Петрово.

Инцидентът стана вчера, докато двамата мъже помагали при потушаването на пламъците в периметъра на пожар с площ около 20 декара.

Вероятната причина за трагичния развой на събитията вероятно е внезапна поява на силен вятър.

Единият от загиналите е от Петрич, а другият от Кресна. И в двете общини днес е ден на траур.

Колега на загиналите лесничеи получи сериозни изгаряния и беше транспортиран за лечение в Пирогов.