Близки, роднини и приятели на покойния барабанист Велко Илиев го изпращат в последния му път на 19 юни /сряда/. Погребението ще се състои от 10 часа в траурния парк на "Рогошко шосе". 

"С много обич и признателност свеждаме глави пред светлата ти памет. Почивай в мир", това е посланието, което скърбящите отправят. 

Припомняме, че Велко си отиде без време на 16 юни. Той остана под гумите на шофьор, който по първоначални данни е преминал на червено на кръстовището на бул. "Руски" с "Шести септември". Днес стана ясно, че тепърва ще се проверява цикъла на светофарите, за да се определи кой е преминал на червено - пешеходецът или шофьорът. 

Велко Илиев е родом от Пловдив. Завършил е бизнес и финанси в Лондон. Най-голямата му страст не са фондовите борси, а музиката. За съжаление напуска света твърде рано, а липсата му оставя дълбока рана в душите и сърцата на близките му. 

Приятели на 34-годишният мъж, част рок бандата „НеЩо ЦвЕтНо”, се събраха на бдение на лобното място на пловдивчанина снощи. Те положиха цветя на пешеходната пътека и си спомниха за прекрасните моменти, прекарани с Велко. 

„Той беше невероятен човек. Не мога да повярвам, че не е с нас. Страшното е, че утре всеки може да бъде на негово място”, сподели близък на загиналия. 

Припомняме, че по-рано днес Окръжната прокуратура в Пловдив освободи под парична гаранция от 2000 лева шофьора, блъснал пловдивският музикант Велко Илиев. Според прокуратурата 52-годишният Сашо Димитров няма предишни нарушения, а резултатът от теста му с дрегер е бил отрицателен. Няма данни Димитров да се е движил и с превишена скорост, но все още се очаква експертизата - минал ли е Сашо на червено. 

Приятелите на прегазения Велко положиха цветя и свещи на пешеходната пътекаНа всички им беше трудно да говорят