Общинските съветници приеха бюджетът на община "Марица" за 2019 година. Той бе приет с мнозинство от 21  гласа "за" на сесията на 5-ти февруари. Против финансовия план, който е 37 239 969 лв., гласува само групата на БСП.

Зам.-кметът на община "Марица" Петър Минков благодари на общинските съветници и на всички, които имат принос в предварителната подготовка на бюджета за тази година.

"Благодаря Ви за подкрепата, с капиталовите разходи ще решим много от проблемите на населените места. По-голяма част от бюджета е за издръжка на детските градини и училищата. Признателен съм на кметовете на 19-те населени места, както и на общинските съветници за активното им участие в разработването на финансовата рамка на общината", подчерта зам.-кметът.

Той не скри изненадата си от решението на БСП да гласува против бюджета на община "Марица".

Приоритетите на общинското ръководство през 2019 г. са секторите образование, благоустройство и опазване на околната среда, спорт, култура, здравеопазване и социални дейности.

Бюджетът за 2019 г. има за цел да създаде възможности за балансирано развитие на община "Марица" и предоставянето на по-ефективни и качествени услуги на населението. Дисциплината при изразходването на публичните ресурси и ефективното усвояване на средствата от Европейския съюз, ще гарантира стабилност и максимален положителен ефект при изпълнението на  финансовата рамка.

При работата по финансовия план са взети предвид предложенията на кметовете на населените места, директорите на дирекции,  началниците на отдели в общинската администрация и ръководителите на второстепенните бюджетни разпоредители.