Под мотото „Превенция! Любов! Превенция!“ БЧК - Пловдив ще отбележи с разнообразни инициативи Деня на влюбените - 14 февруари. Те ще проведат информационна кампания по темата СПИН и Сексуално-рисково поведение. 

Български младежки Червен кръст в цялата страна организира АНТИ СПИН кампания, с която информира хората за темите "Превенция на ХИВ/СПИН" и "Сексуалнопредавани инфекции и сексуално рисково поведение". И тази година доброволците младежи от организацията подготвят атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората от област Пловдив към важните теми. Обща информация Целта на кампанията е чрез забавни и привлекателни дейности повече хора да се замислят за важните теми „Репродуктивно здраве“, „Сексуалнопредавани инфекции и сексуално рисково поведение“.

В Пловдив на 14.02.2020 г. инициативите на БМЧК – Пловдив ще са разделени в две части. Първата от тях ще бъде от 10:30 във Висше училище по агробизнес развитие на регионите. Там младежите ще предложат забавни и образователни игри на студентите от учебното заведение. От 15:00 червенокръстците ще се позиционират на центъра на гр. Пловдив в пространството между ул. „Княз Аленсандър I” и ул. „Доктор Георги Вълкович“, където ще продължат с изненади и игри за всички желаещи да учасват.

Планираните дейности ще бъдат следните:

1. Колело с различни въпроси по темата

2. Подарък – тематично календарче за всеки участник

3. Раздаване на презервативи и информационни брошури

4. Снимки с човек, облечен с костюм на презерватив

5. Факти за ХИВ под формата на „късметчета“

Инициативи с игри, балони и подаръци ще се случат и в гр. Първомай, Сопот, Асеновград и Стамболийски.