Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на новия обходен път на Поморие.  Това е последният етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг, а инвестицията е над 20 млн. лева.

„ Искам да поздравя кметовете на Китен, Царево, Приморско. Направили сме прекрасна пречиствателна станция. Морската вода по нашето Черноморие  е като сълциза чиста. Видях ,че са пълни плажовете, което е хубаво и помага на туризма. Десетки чартъри  кацат в Бургас. Трябва да свикнем да живеем с този гаден вирус, но стопанският живот да продължи да работи, тъй като няколко месеца бяхме затворени, а това се отрази на здравето, психиката и финансите”, каза Борисов. Той каза, че от следобед новата отсечка ще бъде пусната, а другата седмица ще започне строежът на пътя от аерограта до АМ „Тракия”.

„ От София, Пловдив, Стара Загора до Слънчев бряг се стига без светофари. С ПМС-тата, които отпуснахме,  булевардите на Бургас стават много хубави,  доволен съм от това, което направиха. Тежкият трафика няма да се бърка там, направихме много селскостопанско подлези – вижте слънчогледи, лозя – красота!”, каза премиерът.