Премиерът Бойко Борисов коментира и зрелищния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева.

„Надявам се това да им е обица на ухото. Аз лично не обичам да има толкова голяма показност”, заяви Борисов.

Той призова обществото да даде шанс на новата комисия за борба с корупцията.

„Престрелките са от него към нас и към този момент това носи само вреда. Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един”, така премиерът коментира словесната битка между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2.

Борисов подчерта, че за да има разбирателство, е разпоредил „министрите всеки ден да искат срещи с президента”.

"Нинова е подтисната, не може да спи. Такова председателство и такива срещи едва ли скоро ще се проведат пак така в България. Точно сега да иска оставка, като абсолютно не е готова, не виждам какво се мъчи да прави. Има проучвания и те ясно говорят кой ще спечели. Два пъти им казвах "хайде, управлявайте" и им дадох. Те какво сториха? Какво стана в тяхното правителство? Какво решиха те?", запита Борисов в ефира Нова.

„Те приемат обществените поръчки и носят отговорност за провеждането им. И аз имам мои мисли в тази посока, но не бих ги казал, не бил се превърнал в президента”, категоричен бе Борисов.

"Президентът пък говори като човек, сякаш е дошъл от някъде, а години наред е бил командир във ВВС. Преди ми говореше, че е приземена авиацията, ама утре ще прави парад, нали? Защо купиха три Спартана транспортни и то с договори, с които ги строшиха. Договори за поддръжка няма. Защо тогава не купиха преди нашето управление 3 спартана транспорт? Взеха 12 ГУГ-и - транспортни - няма един с пушка или пистолет. Нямаше оборудване. 4 летят в момента от 12. Това са уж най-скъпите и модерни хеликоптери в света и накрая за капак - 3 пантери, пак транспортни. Те също нямат и един пистолет на тях", каза Борисов.

"Не считам, че съм идеален и правим всичко както искаме. Радев не спира да ме напада, където и да отиде. Нали е обединител? Той е президент само на две партии", добави той.  "Търговците винаги може да имат спекула заради еврото. Надявам се да не стане. Полагаме много усилия да влезем в Еврозоната, защото това ще намали и лихвите по кредитите. Държавите в ЕС са скептични, защото вече са патили от страни, които не са готови да приемат еврото", каза той

"Аз съм отраснал с маргарин. Преди маслото беше много скъпо. Преди родителите сме се редили на опашка по 2-3 дни, когато на власт беше БСП. Много бързо това се забрави", каза той.