Мобилна автоматична станция за мониторинг на въздуха  днес ще бъде поставена в село Войводиново до окончателното потушаване на пожара в предприятието за месопреработка. На място ще бъдат измервани серни и азотни газове, въглероден диоксид, ФПЧ10 и др.

Както TrafficNews.bg съобщи, според директора на РИОСВ доц. Стефан Шилев няма опасност за населението, като не са отчетени превишения на нормите за чистота на въздуха. Все пак заради наличието на серен диоксид, се препоръчва хората, в близост до предприятието да не се излизат навън, ако не се налага.

Снощи на място е направено измерване с мобилна апаратура GASMET съвместно с Регионална лаборатория – Пловдив към ИАОС и не са установени превишения на нормите. Измерванията са осъществени в различни посоки около пожара. 

Предвид естеството на горелите материали в предприятието РИОСВ – Пловдив, въпреки липсата на превишения, препоръчва днес и следващите няколко дни жителите на Войводиново да избягват дейности на открито и да затварят прозорците на домовете си.

Мобилна автоматична станция за мониторинг на въздуха ще е във Войводиново до прекратяване отделянето на дим от предприятието.