Три от незаконните ромски къщи в село Войводиново са се запалили, научи TrafficNews.bg.  Огънят е лумнал около 9:00 часа тази сутрин, като на място са дошли три екипа на пожарната.  Те са изгасили пламъците, които са обхванали преди всичко покривните конструкции на постройките. Щетите по изоставените къщи са значителни.

Въпреки че в момента махалата е необитаема,  местни хора, които работят наблизо казаха, че вечерно време се забелязва присъствие. Те обаче не знаят дали ромите, които са живели преди тук се връщат, или са някакви скитници от други села. В някои от къщите се забелязва, че вътре скоро е било обитаемо.

Към момента причините за пожара се изясняват, но не е изключено и някой от обитателите да е запалил огъня.

Припомняме, че в момента в Административния съд в Пловдив гледа редица дела на обитатели на къщите, срещу заповедта на кмета на Община „Марица“ за събаряне на постройките. Някои от тях биват спечелени от ромите, но в повечето са в полза на администрацията.

Съдът поряза още един жител на ромската махала във ВойводиновоМагистратите са категорични – къщата на жалбоподателката е незаконна