Сигнал за изсечено дърво в центъра на столицата разбуни духовете в социалните мрежи. Снимки показват как всички клони на растението са били отрязани, а улицата не е била обезопасена.

И гражданите започнаха да се питат: Кое е по-скандално - това, че Столичната община изсича растителност на поразия и превръща София във все по-засипан с бетон град или това, че никой не се грижи за безопасността на гражданите.

Дървото, което вече не прилича на дърво, се намира на бул. "Васил Левски", в непосредствена близост до вече несъществуващата вече Двойна къща, на чието място ще изникне офис сграда.

Към момента мястото е строителна площадка, а граждани обясняват, че дървото по никакъв начин не е пречело на достъпа.

Според потребителите то не е било и опасно - нито е било сухо, нито криво. Въпреки това, обаче, има хора, които застават на страната на Столичната община и обясняват, че има и друга гледна точка, за която нищо не се знае. Затова и по думите им не е редно да се раздават присъди на конвейер в социалните мрежи.

Безопасността по време на действията от страна на общината изглежда също не е била съвсем неглижирана. Потребители обясняват, че все пак са предприети мерки за организиране на движението и опазване здравето и живота на преминаващите от там столичани, тъй като на улицата се виждат няколко души с жилетки, които отбиват движението.

 
Posted by Nevena V. Tsonkova on Thursday, May 9, 2019