Близки на починалото 10-годишно дете в "Ботунец" отново излизат на протест тази вечер. Семейството иска затваряне на спешния център в района. Според близките момчето е починало, защото не е имало лекар, който да окаже помощ на детето, което глътнало пионка от "Не се сърди човече".

От Спешна помощ обаче са категорични, че няма допусната грешка от тяхна страна. По думите им в сряда получили сигнал на 112 за дете глътнало пионка в 14:02 часа. Четири минути по-късно обаче лелята на детето се обадила отново и казала, че линейка не е нужна, тъй като близките сами ще откарат детето в болница.

От Спешна помощ допълниха и че във филиала не е имало лекар, тъй като екипът от "Ботунец" е бил на друг адрес в този момент.  На мястото по това време имало само медицинска сестра, която направила всичко по силите си, за да спаси детето. В обяснението си те казаха и че непосредствено до филиала на Спешна помощ в "Ботунец" има болница. Според тях именно в нея трябвало да бъде откарано 10-годишното дете.

От Спешна помощ допълниха и че те не са болнично заведение и именно заради това в определения момент не е имало лекар във филиала. Първоначално семейството на починалото момче каза, че чакало линейка 40 минути. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи проверка по случая. От Спешна помощ обаче казаха, че всички позвънявания на 112 са записани и те са категорични в часовете на повикванията. По информация на TrafficNews семейството на починалото момче е отказало да бъде направена аутопсия на тялото.