Продължават протестите на полицаи заради искане за увеличение на заплатите с 30 процента. В неделя служителите организират поредния национален протест. Той ще е пред сградата на Народното събрание.

Пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР обясни, че дадените до момента 15% за увеличение на възнагражденията от правителството могат да бъдат база единствено за бъдещи преговори:

"Въпросните 15% биха могли да бъдат една база за преговори, но не и нещо, което да приемем просто ей така. Така че ние продължаваме да считаме това увеличение за недостатъчно.

Трябва обаче да добавя, че този протест на 29-и в неделя, вече по време на него не става дума само и просто за едни пари, а и за още нещо - въпрос на отношение към служителите в МВР, въпрос на отношение към нас като синдикална организация, което определено не можем да окачествим като нормално".

В същото време полицаите настояват за увеличение на заплатите близо до исканите 30%. Ако и след националния протест в неделя не бъде постигната договорка, проявите на недоволство в цялата страна ще продължат:

"В това отношение законът ни дава доста широки възможности, дори и при условията на пандемия - ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и, който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", посочи Валентин Попов.