Гонка като във филмите из Централна България предизвикаха трима старозагорци, а за подробностите по време на екшъна разказва комисар Николай Димов – един от полицаите, които вчера преследва младежите около 360 километра на територията на две области – Старозагорска и Пловдивска. Накрая колата беше спряна край село Ягода с лента с шипове за пукане на гуми.

"Пежото се движеше с над 120 км/час. С нашия автомобил се опитахме да му препречим пътя, не се подчини на подадения сигнал, настъпи леко ПТП. Ние преустановихме преследването, но колегите продължиха." - коментира Николай Димов.

„Обстановката беше малко сложна – минусови температури, заледени участъци на места, неосветени участъци”, добавя комисарът.

29-годишният шофьор Васил Станков, който е криминално проявен, скача от колата и успява да избяга. Приятелите му – 32-годишния Владимир Митев и 23-годишния Денислав Дончев бяха задържани на място.  Няколко часа по-късно Станков е задържан.

Шофьорът на пежото Васил Станков

По думите на полицаите, при задържането мъжете не били агресивни, а притеснени. Държали се нормално, не личало, че са били под въздействието на опиати. И не са споделили каква е причината за действията им, пише Блиц.

Владимир Митев, един от пътуващите в колата беглец

На шофьора ще бъдат повдигнати 3 обвинения, стана ясно от думите на районния прокурор Таня Димитрова.

„Съществува реална опасност лицето да извърши други престъпления и да се укрие. Ще поискаме постоянно задържане под стража. 72 часа е предварителното му задържане.  В момента се събират доказателства за участието в деянието на другите двама спътници - 32-годишния Владимир Митев и 23-годишния Денислав Дончев.

23-годишният Денислав Дончев

На този етап не се налагала да се търси отговорност от собственик на пежото”, стана ясно още от думите на прокурор Димитрова.   Като ги задържали, не били агресивни, а притеснени. Държали се нормално, не личало, че са били под въздействието на опиати. Не са споделили каква е причината за действията им. 

Снимки: Блиц