Деца от ОУ "Христо Смирненски" в Раковски дариха средства с надеждата да помогнат в лечението на 6-месечната Софи. Момиченцето е родено с много рядка аномалия – липса на жлъчни пътища и на жлъчен мехур. Подобно увреждане се среща при 2-3 деца на 30 000. Становището на лекуващите лекари е, че детето се нуждае спешно от трансплантация на черен дроб.

В момента Софи се намира на лечение в немска клиника, чиято цел е да удължи времето на живот на детето до трансплантацията и възможността на семейството да събере непосилната сума от около 250 000 евро.

Учениците от III "в" клас, заедно с училищните компании от клуб "Нашите пари" и екипа на училищния вестник в ОУ "Христо Смирненски" са събрали парите по време на Коледния базар, който са организирали сами. В благотворителната инициатива се е включил и фен клубът на ФК „Левски” в града.

„Благодарим на Основно училище "Христо Смирненски" в Раковски! Това са деца, които със съпричастността и любовта си дават пример на нас, възрастните!”, написаха на страницата си във Фейсбук сините привърженици.

Всеки, който иска да помогне за бъдеща чернодробна трансплантация и лечение на Софи, може да дари средства по сметката й:

Дарителска сметка (в BNG):
BG07 FINV 9150 1317 2500 09
Банка: FiBank
Титуляр по сметката: София Антонио Савова