Кметът на район "Източен" Петър Петров заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев дадоха старт на дейностите по изграждане на канализация на ул. "Батак" в ромския квартал "Столипиново".

"За проекта са предвидени 160 хил. лв., а срокът за изпълнение е 45 дни до 2 месеца. По цялата дължина на ул. "Батак" канализацията ще бъде подменена, а след това ще се положи асфалт", обясни Петров. Той подчерта, че канализационните тръби ще са фи 600. По този начин ще бъдат разрешени два проблема - изчистване на фекалиите по канализацията и премахване на огромната локва вода, която се образува пред училище "Пенчо Славейков".

"Надявам се всички, които живеят тук, да си променят манталитета и да започнат да си хвърлят боклуците в контейнерите, а не в канализацията", коментира още Петров.

Райкметът заяви още, че сегашният старт на ремонта не е свързан с предстоящите избори на 5 октомври. Ремонтните дейности били планирани още с оформянето на б

юджета за тази година. Кметът Иван Тотев междувременно поговори с наобиколилите го роми. Всеки от тях се оплакваше, че няма работа, а сред тях има и учили хора. Тотев бе попитан от жителите на квартала няма ли да се помисли и за ремонти на други улици в него. Градоначалникът обясни, че във всеки квартал се правят ремонти.