На заседание в Софийски градски съд (СГС) стана ясно, че почти всички учители и съученици на Матев, разпитани до момента, признават, че са имали съмнения и са разпознали момчето от записите, разпространени от полицията, но никой не е подал сигнал, съобщава в-к "Труд".

Съдът разпита съученичката на Йоан Матев, Стефания Коларова, която го разпознала на снимките след убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г.

"Разнасяше се от уста на уста в училището, че Йоан е момчето от записите на камерите в Борисовата градина". Това каза 20- годишната Коларова.

Момичето се свързало с приятелката на Георги - Лора, година след престъплението и разказало, че в нейното училище се е коментирало, че едно от момчетата много прилича на бягащия младеж.

"Това се говореше по коридорите", каза Стефания. Тя го коментирала и с други 2 момичета, които били по-долен клас от Йоан. Стефания Коларова дори показала разпечатана снимка с високо качество на учителката, а тя потвърдила пред нея, че това е Матев. Това, което си говорели съучениците на Йоан, е, че след убийството той си е променил цялостно визията и започнал да ходи на училище по-рядко.

На днешното съдебно заседание се проведе и очна ставка между Стефания и Лора, на която те трябваше да потвърдят как се е представила Стефания на срещата. Противоречия или разминавания между двете не бяха установени от съдия Руси Алексиев.

Учителка, която преподавала на Матев разказа, че той нямал никакъв интерес към учебния процес, говорел в час, влизал и излизал когато си поиска и пускал музика. Именно в нейния час към края на 2015 година влязла зам.-директорката на училището и поискала всички, които са отсъствали на 2 юни 2015 година, да занесат медицински бележки. Зам.- директорката Весела Дренчева се обърнала персонално и към Йоан и му казала: "Йоан, ти не беше на 2 юни, донеси извинителна бележка".

Съдът ще слуша на следващото заседание и записите от обажданията на телефон 112 от 2 юни 2015 година за убийството на Георги Игнатов. Отделно ще бъде изготвена и експертиза.