Юлиан Вучков е починал по-рано тази вечер. За новината съобщи преди минути Мартин Карбовски. 83-годишният професор е издъхнал на път за болницата. 

"Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам. Пиша тази жалейка със ясна цел - след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му. Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим", сподели Карбовски. 

Името на професора се свързваше с емоционалните му коментари във воденето от него предаване "Времена и нрави". 

Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при БАН. Завежда кабинет по режисура в Творческия дом на актьора, като в продължение на няколко години е главен редактор на списание „Театър“.

Работи дълги години работи в предаването „Всяка неделя“, а в 7 дни ТВ създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване. Работи и в предаването „Здравей България" по Нова телевизия, където води в собствена рубрика.

През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ започва да се излъчва по Евроком. Телевизията заснема и биографичен филм за професор Вучков. 

Юлиян Вучков остава в спомените на три поколения като една от ярките личности на екрана. Екипът ни изказва искрени съболезнования на всички, които бяха близо до него в последните му дни!

Почивайте в мир, професор Вучков!