Помориецът, който вчера вдигна на крак УМБАЛ-Бургас и полицията, скачайки от прозореца на реанимацията, където е лежал от дихателна недостатъчност, е починал. Това съобщихи Флагман.бг, позовавйки се на свои източници от лечебното заведение.

34-годишният Красимир П., известен в ромската махала на Поморие с прозвището Краси Тумбака, е издъхнал снощи, след като състоянието му се е влошило и бил интубиран. 

Както вече съобщихме, мъжът е скочил през прозореца в стаята си на третия етаж в лечебното заведение около 15:20 часа вчера. Той паднал върху линейка в двора на болницата, след което побягнал. Няколко патрулки на Пето РУ-Бургас го издирваха близо 2 часа. 

Помориецът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност в общото отделение по реанимация – в Хирургическия корпус на болницата, където има стотици болни. При приемането му бил направен бърз тест, който бил отрицателен. Тъй като състоянието му започнало да се влошава, реаниматорите му съобщили, че се налага днес да вземат по-задълбочени мерки за изследване, съмнявайки се, че е възможно да е болен от COVID-19. След като чул това, Красимир П. изненадващо скъсал системите, отворил прозореца и скочил върху козирката на сектора с линейките на Спешна помощ. 

Пациент скочи от третия етаж, след като му съобщиха, че ще го тестват за Covid-19Беглецът е намерен преди минути