Четвърти смъртен случай на учител, заразен с коронавирус. 49-годишна преподавателка в Севлиево е загубила битката с болестта. Ейлин Бейрактарова е с 20-годишен стаж. Постъпва за лечение в местната болница в събота, нямала е усложнения. Смъртта й е настъпила внезапно.

„Тя винаги беше усмихната. Никога не се сърдеше на никого. Децата също я харесваха. Никога не се е ядосвала, дори и на колега за нещо. Нормално е понякога да си изкара човек нещо, но тя – не”, сподели директорът на СУ „Васил Левски” в Севлиево Тома Томев пред Нова телевизия.

Още 5 учители от най-голямото училище в Габровска област са заразени с коронавирус. В дистанционна форма на обучение са преминали и учениците от 5 до 7 клас.

„Жената имаше доказан коронавирус с всички съпътстващи усложнения, които вървят при това заболяване. Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, придружаващи заболявания, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за влошаване на заболяването. Движеше се в приемливи граници – контактна, адекватна. Без респираторен проблем, за съжалени смъртта настъпи внезапно”, обясни д-р Пламен Цеков – управител на МБАЛ Севлиево.