Майки с деца ще посрещнат новата седмица, която се очертава със сериозно застудяване, без ток и отопление. Патовата ситуация е в село Брестник, където от няколко дни през деня няма електричество от 8:30 до 17:30 часа.

Жена от селото се свърза с TrafficNews, за да изкаже своето възмущение и недоумение защо това се прави през зимата, както и защо те са в неведение.

„От ЕВН ни казаха, че ще е така до 31 декември. Няма никъде залепена информационна бележка, че тук ще има планов ремонт. Буквално днес разбрахме за този режим на тока. Тук има много майки с малки деца, които остават без отопление през декември! Наистина, не знам какво ще правим….”,заяви жената.

От електроразпределителното дружество съобщиха, че в действителност плановият ремонт е  записан до 31 декември, като касае само част от селото, макар на картата това е да е повече от половината населено място. Причината е, че сменят част от старите стълбове от мрежата. Възможно е обаче те да приключат по-рано работа, а прекъсванията да не са за по цял ден.  Иначе те са уведомили  за плановите дейности чрез сайта им, както и в един местен ежедневник.

Кметът на селото Атанас Шопов заяви, че при разговора му с ЕВН, оттам са му казали, че до седмица ще приключат с плановия ремонт – като в различни дни , различни части на селото ще са без ток.

„Казаха ми, че още седмица им трябва. Ще говоря с тях в понеделник, наистина се надявам, това да не е до 31 декември, тъй като периодът е много дълъг и все пак е през зимата”, каза Шопов.

Очаквайте продължение!